Proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul viitor nu prevede majorarea salariilor in sectorul bugetar cu 50%, care ar avea ca rezultat cresterea salariului mediu brut la 2.500 lei si a pensiei medii la 1.200 lei, in 2009, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale este de 1.865 lei, mai mare cu aproape 17% fata de salariul mediu brut avut in vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2008, potrivit NewsIn.

Pe 2 octombrie, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara, in fata valului de solicitari de cresteri salariale, ca majorarea salariilor functionarilor publici ar atrage inflamarea deficitului bugetar pana la 7% din PIB in 2009, ceea ce ar inseamna incalcarea, de catre Romania, a prevederilor Tratatului de la Maastricht si chiar punerea in discutie a statului de membru al Uniunii Europene.

Un nivel de 7% al deficitului bugetar este de peste doua ori mai mare decat plafonul de 3% din PIB impus de UE, ca o conditie pentru aderarea la zona euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.