Volksbank, Piraeus Bank, Credit Europe Bank, Banca Romaneasca si Millennium Bank si-au retras din oferta creditele in franci elvetieni, iar Raiffeisen Bank si OTP Bank au limitat creditele in aceasta valuta, pe motiv ca au ajuns sa aiba costuri similare celor in euro din cauza crizei mondiale.

Ponderea creditelor in franci elvetieni acordate prin brokerii bancari s-a majorat semnificativ in primele sase luni din 2008, pana la 53% din volumul total, de la 31% in prima jumatate a anului trecut, conform unui studiu al Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite (ARBC).

Spre comparatie, volumul total al creditelor in moneda europeana a scazut, in primul semestru, pana la 38% din volumul total de credite intermediate, fata de o pondere de 59% la sfarsitul lui iunie 2007.

Dupa aplicarea noilor norme de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR), cea mai mare suma ce va putea fi contractata de populatie printr-un credit ipotecar va fi tot in franci elvetieni, ca si in prezent, arata un studiu publicat in luna septebrie de brokerul de credite Kiwi Finance.

Mai multe detalii despre bancile au retras, limitat sau nu creditele in CHF gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.