Standard & Poor's (S&P) a coborat de la 'stabila' la 'negativa' perspectiva ratingului Erste Bank si subsidiarei Banca Comerciala Romana (BCR), din cauza impactului regional al crizei financiare mondiale, si a avertizat ca mai ales operatiunile din Romania ar putea crea presiuni suplimentare.

Decizia survine ca urmare a impactului "riscului in crestere ca zona Europei Centrale si de Est si Austria sa fie contaminate de presiunile macroeconomice mondiale", se arata in comunicatul agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's, anunta NewsIn.

Agentia de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile 'A' si 'A-1' pentru credite pe termen lung si credite pe termen scurt ale grupului bancar Erste.

S&P a revizuit in jos si perspectivele celor mai mari subsidiare ale grupului Erste din afara Austriei, respectiv Banca Comerciala Romana (BCR) si Ceska Sporitelna, din Cehia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.