Petrom, cea mai mare companie din Romania, a contractat, de la cinci banci, un credit in valoare de 375 de milioane de euro, cu o perioada de rambursare de trei ani.

Acesta este cea mai mare finantare acordata unei compenii romanesti, precedentul record apartinand grupului telecom RCS&RDS, care a luat 500 mil. dolari (330 mil. euro).

Creditul contractat de compania miliardarului Zoltan Teszari il depaseste ca valoare pe cel contractat de BCR, care a obtinut, in 2006, 400 de milioane de dolari de la Bank Austria Creditanstalt, Banca Calyon, Citibank si Westlb, London Branch.

Imprumutul de 400 de milioane de dolari luat de BCR a fost sindicalizat si fara garantii guvernamentale, iar banii au fost folositi pentru dezvoltarea bancii, dar si pentru avansul unui imprumut sindicalizat, in valoare de 200 milioane de dolari, contractat de BCR in martie 2005.

Mai multe detalii despre cum va fi folosi Petrom imprumutul-gigant aflati in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.