Euro va ajunge in scurt timp la 4 lei, inflatia va fi anul viitor de trei ori mai mare fata de tinta bancii centrale, iar deficitul bugetar al Romaniei va creste la 7-8% din produsul intern brut (PIB) in 2009, in urma deciziilor de ieri a Curtii Constitutionale, sustin analistii economici.
"Daca majorarile salariale se vor intide si in randul celorlalti bugetari, efectele deciziilor CCR asupra inflatiei ar putea fi catastrofale. Aceasta ar creste intr-un timp foarte scurt la 10%, iar anul viitor vom avea o inflatie de 8-9%. Un alt efect negativ este devalorizarea puternica a leului, urmand ca in mai putin de o luna cursul euro/leu sa ajunga la 4 lei. In plus, deficitul bugetar va fi de 7-8% din PIB in 2009", a declarat, citat de NewsIn, analistul financiar Bogdan Baltazar.

Acesta a tinut sa atraga atentia ca, in contextul economic international actual, majorarile salariale din Romania vor fi percepute foarte prost de agentiile de rating si de catre investotorii straini, care vor penaliza "extravaganta si risipa de bani de la Bucuresti".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.