Administreaza sute sau chiar mii de miliarde euro. Gestioneaza economiile a zeci de milioane de participanti. De multe ori, dau tonul in ceea ce priveste plasamentele financiare.

Toti analistii si administratorii de active din lume stau cu ochii pe ele. Este vorba de cele mai mari fonduri de pensii private din lume - giganti globali care au acumulat sume impresionante si colinda pietele financiare ale lumii in cautarea celor mai profitabile investitii, pentru a-si majora in continuare forta.

Cele mai mari 300 de fonduri de pensii private din lume gestionau la finele anului trecut sume de 8.095 miliarde euro, cu 2,3% mai mult decat in 2006, potrivit portalului pensiileprivate.ro.

Dintre aceste 300 de fonduri, primele zece aveau in gestiune in acelasi moment 2.116 miliarde euro, cu 5,1% mai mult ca in 2006. In Europa, cele mai mari 1.000 de fonduri de pensii private gestioneaza active totale de 3.700 miliarde euro (plus 5,7% fata de anul precedent). Dintre ele, primele zece au in grija 854 miliarde euro, cu 8,6% mai mult decat in urma cu un an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.