Numarul unu la „Capital“ este intrecut doar de omologii sai din clasamentele nationale ale Ucrainei si Rusiei.
Cel mai bogat roman are o avere mai mare decat cel mai bogat bulgar, polonez sau ungur. Potrivit „Top 300 cei mai bogati oameni de afaceri romani” realizat de revista ,,Capital’’, Gigi Becali are o avere estimata la 2,5 miliarde de euro, cu 0,56 miliarde mai mult fata de cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Jan Kulczyk, care detine 1,94 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari la cursul zilei), si cu 1,28 miliarde de euro peste cel mai avut ungur, Demjan Sandor.

Totodata, diferenta este si mai mare atunci cand vorbim despre bogatii Bulgariei, cea mai mare avere din tara vecina, de aproximativ 0,22 miliarde de euro, fiind cu 2,28 miliarde de euro sub cea a romanului Becali.
De altfel, daca s-ar fi nascut in Romania, cu averea pe care o detine la ora actuala, bulgarul Mitko Subev s-ar clasa in Top 300, pe pozitia 31, alaturi de Gruia Stoica, omul de afaceri care a acumulat din transport feroviar, productie si servicii in jur de 210-230 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.