Adoparea planului pentru tarile din zona euro a fost principala stire a debutului de saptamana. Dupa scaderile dramatice din zilele trecute, suspendari de sedinte si minime istorice, ziua de ieri a adus cresteri mai optimiste. Specialistii consultati de Wall-Street spun ca este vorba si de un optimism acut creat de planul adoptat duminica, dar poate fi si un rebound tehnic.

Planul de salvare a ridicat pietele de capital

Principala stire de ieri a fost legata de planul de actiune pentru tarile europene, adoptat de reprezentantii tarilor din regiune, reuniti in summit extraordinar la Paris. Acesta cuprinde o garantie pentru imprumuturile interbancare si un posibil recurs la recapitalizarea bancilor, pentru a restabili increderea in pietele debusolate de criza mondiala.

Pe fondul acestei stiri, Bursa de la Bucuresti a crescut spectaculos in prima sedinta a saptamanii, dupa pierderile dramatice din perioada anterioara. Astfel, indicele BET a crsecut ieri cu 8,49%, BET-C a urcat cu aproape 8%, iar BET-FI a castigat 10,9 procente.

“Tocmai asta este menirea unor astfel de actiuni, sa tempereze caderea pietelor, dar asta ramane de vazut. In Statele Unite, astfel de incercari nu au dat deocamdata rezultatele asteptate”, a declarat, pentru Wall-Street, Gabriel Rotaru, director tranzactionare la Intercapital Invest.

Detalii despre sedinta de ieri gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.