Banca franceza Societe Generale a cumparat in sedinta anterioara a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un pachet de actiuni ale BRD, la care este actionar majoritar, pentru suma de 760.000 lei, in conditiile in care titlurile BRD au fost puternic lovite de criza sectorului financiar.

Cele 102.850 de titluri BRD au fost cumparate vineri la un pret mediu de 7,40 lei, dupa ce banca mama mai cumparase si in sedinta de joi un pachet de actiuni pentru 790.000 lei.

Actiunile BRD SocGen s-au depreciat cu 73,57% de la inceputul anului si, potrivit cotatiei de vineri (7,40 lei/actiune), banca are o capitalizare de 5,16 miliarde lei (1,37 miliarde euro).

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa retea si active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro), sub asteptarile pietei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.