Cele mai lichide dintre actiunile de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) afisau preturi potentiale de deschidere in scadere cu aproape 15%, limita maxim admisa, potrivit ordinelor de vanzare si cumparare din piata, afisate pe Bursa cu doua ore inaintea deschiderii.
"Dupa incheierea predeschiderii, va incepe procesul de fixing in care efectiv se vor potrivi ordinele la piata (n.r. - ordinele care se executa la cel mai bun pret de vanzare sau de cumparare din piata), preturile de la cumparare care sunt mai mari decat cele de vanzare, sau cele de la vanzare care sunt mai mici decat cele de la cumparare. Astfel se vor face si cotatiile de referinta pentru luni", a declarat pentru NewsIn Liviu Mihuta, broker la IFB Finwest.

"Aceasta masura de prelungire a perioadei de predeschidere a Bursei este practic tot o suspendare a sedintei de tranzactionare, doar ca se lasa acel interval de sapte ore de introducere a ordinelor, in speranta ca ar mai putea intra cumparatori in piata, daca mai sunt, ca sa nu coboare preturile chiar cu 15%", a adaugat Mihuta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.