“Este o zi istorica pentru bursa moderna, pe care nu o vom uita niciodata”, spun la unison specialistii din piata de capital, dupa ce BVB a decis suspendarea tranzactionarii, dupa 68 de minute si scaderi de peste 10% ale indicilor. In ce priveste efectele si evolutiile ulterioare, parerile sunt insa impartite.

O parte din specialistii consultati de Wall-Street se asteapta la un rebound, in timp ce altii considera ca evolutia bursei va fi in continuare in corelare cu pietele externe.

Decizia, unica si memorabila pentru piata romaneasca

BVB a decis oprirea tranzactionarii ieri, la ora 11:08. La acel moment, indicele BET pierdea 9,25%, BET-C 10,68 iar BET FI se apropia de limita maxima adminsa, cu o pierdere de 14,64%. BET-XT afisa o scadere de 11,05% iar BET-NG pierdea 10,26 procente.

“La BVB este un spectacol, dar nu neaparat unul placut. Nu cred ca a existat pana acum o perioada atat de scurta in care sa indicii sa cunoasca volatilitati asa de mari. Ziua asta e de asteptat sa ramana in istoria Bursei”, crede Adrian Barbulescu, analist la Prime Trasaction.

Dupa decizia Consiliului Bursei de Valori Bucuresti de a suspenda sedinta de tranzactionare presedintele institutiei a anuntat, intr-o declaratie de presa, ca masura luata este fundamentata in drept si fapt si vizeaza acordarea unei perioade in care investitorii sa isi reconsidere alegerile investitionale. A fost sau nu necesara suspendarea intregii sedinte? Raspunsul il aflati aici.

La sfarsitul zilei, dupa ce panica fusese dispersata si lucrurile se mai linistisera, brokeri, manageri si analisti spuneau, la unison, ca aceasta zi nu va fi uitata prea curand.

In ce priveste evolutia urmatoare a Bursei, parerile sunt impartite. O parte din specialisti se asteapta la un rebound al pietei, daca bursele externe vor creste. Pentru detalii click aici.

Sunt alti specialisti care au asteptari mai pesimiste. Astfel, tinand cont de faptul ca BVB depinde in continuare de ce se intampla pe bursele externe, o scadere a acestora ar putea spulbera orice speranta de rebound. Pentru detalii click aici.

Cat de adanca este cu adevarat criza, aflati din Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.