Moneda nationala s-a stabilizat pe finalul sedintei valutare la 3,87 lei/euro, dupa o apreciere puternica, pana la 3,8550 lei/euro, pe fondul interventiei concertate a marilor banci centrale de reducere a dobanzii de politica monetara.

"Dupa anuntul de reducere a dobanzii de politica monetara, leul s-a apreciat puternic, insa doar pe termen foarte scurt. Deprecierea ulterioara a fost nu numai in cazul leului, ci a tuturor monedelor din regiune, pentru ca toata lumea este in expectativa sa vada clar efectele acestei decizii", a declarat, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, citat de NewsIn.

Moneda nationala a deshis sedinta de miercuri la cotatii de aproximativ 3,95 lei/euro. In prima parte a zilei, leul s-a apreciat usor, pana la 3,92 lei/euro, contrar evolutiei celorlalte monede emergente din regiune, care pierdeau teren in fata euro.

"Sa vedem insa ce va face si BNR, daca va interveni in piata sa stopeze deprecierea leului. In orice caz, pana la finalul acestei saptamani, nu cred ca leul va mai cobori sub 3,90 lei/euro", a mentionat Ciprian Mihai.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.