Deicizie fara precedent in istoria Bursei. Ca urmare a scaderilor masive inregistrate in debutul sedintei bursiere, la ora 11:08 a fost decisa oprirea tranzactionarii la Bursa de Valori Bucuresti. Tranzactionarea la Bursa de Marfuri Sibiu a fost, de asemenea, suspendata.

  • UPDATE: Tranzactiile vor ramane suspendate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in toata ziua de miercuri si vor fi reluate maine, dupa un program normal, anunta Wall-Street.

  • Derivatele pe actiuni revin maine la tranzactionare la Bursa din Sibiu

Bursa din Sibiu va relua maine tranzactionarea derivatelor pe actiuni, simultan cu redeschiderea pietei la vedere a Bursei de Valori Bucuresti, in conformitate cu regulamentul bursei sibiene. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a oprit astazi in jurul orei 11:08 tranzactiile pentru conservarea integritatii pietei, decizie urmata de suspendarea tranzactiilor cu derivatele pe actiuni si pe Bursa din Sibiu (Sibex). Desi tranzactiile cu derivate pe actiuni au fost suspendate la Bursa din Sibiu, investitorii au putut incheia in continuare contracte cu derivate pe cursurile valutare, aur si dobanda BUBOR.

  • Farmache: Noaptea e un sfetnic bun

Dupa decizia Consiliului Bursei de Valori Bucuresti de a suspenda sedinta de tranzactionare presedintele institutiei a anuntat, intr-o declaratie de presa, ca masura luata este fundamentata in drept si fapt si vizeaza acordarea unei perioade in care investitorii sa isi reconsidere alegerile investitionale. "Decizia BVB trebuie privita ca fiind una normala si nu indica un sentiment de panica, nu este menita sa sugereze acest fapt", a declarat Stere Farmache. Acesta considera ca un ragaz de cateva ore este binevenit pentru investitori, iar in aceasta perioada isi vor putea evalua mai clar investitiile. Care este indemnul presedintelui BVB pentru investitori, aflati aici.

  • Zi istorica

"Este o situatie fara precedent in istoria bursei si cred ca decizia BVB de a opri tranzactiile este cat se poate de intemeiata. O astfel de operatiune a mai existat in anul 2005, insa situatia actuala depaseste cu mult in intensitate evenimentele de atunci. Codul BVB precizeaza o perioada de oprire a tranzactiile de 30 de minute, insa cred ca poate dura mai mult", a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Ciobanu, Head of Research la Intercapital Invest. Mai multe declaratii legate de aceasta decizie fara precedent in istoria BVB gasiti aici.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.