Ne asteapta o toamna furtunoasa: politicul risca sa intre din nou pe culoarul economicului si sa destabilizeze economia in contextul alegerilor parlamentare.

Cum arata perspectivele economice pentru aceasta toamna?

Vlad Muscalu:
Prognoza noastra de crestere economica de la inceputul anului este de avans 0,8% din PIB, dar lucrurile care ne faceau la momentul emiterii previziunii sa fim ceva mai pesimisti par sa se materializeze, potrivit Wall-Street.ro.

Primul risc ar fi agricultura, care oricum avea sanse mari sa aiba o contributie negativa dupa un an 2011 foarte bun. Dar seceta ne sugereaza ca nu o sa fie o simpla contributie negativa usoara, ci una mai puternica.

Ionel Blanculescu: Eu cred ca suntem intr-o criza economica cu doua mari perioade diferite: 2009-2011 si 2012-2014. In a doua parte a crizei - 2013-2014 - ne vom confrunta cu problema datoriei, care va fi extrem de mare, iar bugetul statului va fi foarte restrictionat in ceea ce priveste investitiile publice.

Acum ne situam in al doilea palier al crizei economice, 2012-2014, iar din punct de vedere al conjuncturii europene in care ne desfasuram activitatea trebuie sa observam ca nucleul dur al crizei a produs mutatii, in special in ceea ce priveste comportamentul investitional.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.