Cheltuielile de consum reprezinta 70,9% din veniturile romanilor, ce au reprezentat 862 de lei de persoana/luna in primul trimestru potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Conform rezultatelor anchetei bugetelor de familie, veniturile totale medii lunare au fost de 2480 de lei pe gospodarie in primul trimestru al anului.

Structura veniturilor totale in primul trimestru

In privinta principalelor destinatii ale cheltuielilor realizate de gospodarii sunt bunurile alimentare, nealimentare, servicii si transferuri catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei.

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere foarte mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,3%).

Structura cheltuielilor de consum in primul trimestru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.