Evolutia de depreciere puternica a monedei nationale din ultima luna ar putea sa dispara prin cateva masuri luate la nivel national, dar si international.

Stabilitatea zonei euro

Romania nu este „o insula intr-un ocean cu probleme economice”, astfel ca tot ceea ce se intampla in regiunea Europei Centrale si de Est si in zona euro afecteaza cursul de schimb.

Daianu: Iesirea Greciei din zona euro ar insemna falimentul efectiv

Ultimele evenimente din Europa vin sa intareasca deprecierea leului in raport cu euro. Grecia este mai mult ca niciodata amenintata cu iesirea din zona euro, intrucat liderii principalelor formatiuni politice nu au ajuns la un acord pentru formarea guvernului, potrivit Wall-Street.ro.

Un mediu politic linistit in Romania

Romania nu a fost numai intr-o criza economica in ultimii trei ani, dar si intr-una politica, deoarece partidul aflat la guvernamant in acea perioada, PDL, a avut o majoritate in Parlament extrem de firava.

In prezent, la guvernare a ajuns USL, format din trei partide – PSD, PNL si PC -, care are mari sanse sa conduca tara dupa alegerile din acest an.

Pentru ca leul sa se intareasca, USL trebuie sa vina cu un program de guvernare viabil, care sa aiba ca tinte, printre altele, reducerea deficitului bugetar si a datoriei publice.

Afla care sunt si celelalte masuri necesare pentru ca leul sa isi revina in fata euro pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.