Bancile vest-europene, precum UniCredit sau Erste Group Bank, mentin sprijinul acordat subsidiarelor din Europa de Est, desi incearca sa le directioneze spre atragerea de finantare de pe pietele locale din cauza noilor reguli privind capitalul

Creditorii din Europa de Vest, care controleaza trei sferturi din activele sectorului bancar est-european, vor ca diviziile din regiune sa-si finanteze activitatea de creditare din depozite si fonduri atrase pe pietele locale unde functioneaza, din moment ce resursele bancilor-mama sunt restranse de inasprirea reglementarilor bancare internationale privind rezervele de capital.

Cu toate acestea, scaderile inregistrate in finantarea acestor subsidiare au avut caracter limitat, considera Artur Szeski, director la departamentul pentru institutii financiare al Fitch Varsovia.

"Vedem o modificare a politicii bancilor-mama, insa nu am constatat vreun efect drastic in privinta fondurilor aflate la dispozitia subsidiarelor. Nu am observat nicio situatie in care o banca-mama sa nu puna la dispozitia subsidiarei sale capitalul de care a fost nevoie", a spus analistul Fitch, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.