Cutremurul din Japonia sau inundatiile din Thailanda sunt doar doua dintre principalele catastrofe care au lovit omenirea anul trecut, si care au crescut factura mondiala la miliarde de dolari.

Catastrofele, si in primul rand seismul din martie din Japonia si cel din Noua Zeelanda, au costat anul trecut economia mondiala peste 380 de miliarde de dolari, o cifra record, a anuntat luni o responsabila ONU, conform money.ro.

  • Cat a "costat" cutremurul din Japonia, urmat de tsunami?

Cutremurul devastator ce a lovit Japonia in luna martie anul trecut, ce a fost urmat de un tsunami si de un accident nuclear la centrala de la Fukushima, a provocat pagube evaluate de ONU la 210 miliarde de dolari.

Acesta cifra de 380 de miliarde este "un minimum" si depaseste cu 75% precedentul record ce data din 2005, an marcat de uraganul Katrina din SUA, a precizat ea, conform realitatea.

"Seismele sunt catastrofele cele mai sangeroase si cele mai costisitoare", a subliniat dna Wahlstrom, intr-o conferinta de presa organizata in perspectiva primei comemorari a seismului care a lovit Tara Soarelui Rasare la 11 martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.