Seful DIICOT Codrut Olaru a afirmat, vineri, ca in cazul Romgaz se va proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmarire penala a tuturor celor implicati, inclusiv a celor cu responsabilitati in ministere.

Intrebat daca, in ceea ce ii priveste pe fostii ministri ai Economiei, Adriean Videanu si Varujan Vosganian, DIICOT face cercetari, procurorul sef Codrut Olaru a declarat: "Vom proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmarire penala, sub invinuire, a tuturor celor implicati. Evident, daca sunt elemente si fata de cei care au avut responsabilitati in cadrul ministerelor in obtinerea acestor contracte, evident vom merge pana la capat. In masura in care sunt probe si pentru aceste persoane cu certitudine vom merge pana la capat". [Citeste si Dosarul Romgaz: Cum a ajuns Niculae sa primeasca gaz ieftin]

Dosarul Romgaz: Vosganian solicita DIICOT sa fie audiat alaturi de Boc si Basescu

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a afirmat, vineri, in conferinta de prezentare de bilantului institutiei pe anul trecut, ca institutia pe care o conduce vrea sa amplifice actiunile investigative in cauze ce au ca obiect securitatea economica a Romaniei, Olaru referindu-se la dosare privind tranzactiile cu gaze naturale si energie electrica, informeaza MEDIAFAX.

Totodata, Codrut Olaru a spus ca cercetarile vor viza si persoanele din institutiile publice care au contribuit intr-un mod sau altul, direct sau indirect, la obtinerea preferentiala a unor contracte in domeniu.

Olaru a subliniat faptul ca activitatea DIICOT a vizat si investigarea unor cauze complexe - in premiera - sub aspectul savarsirii infractiunii de subminare a economiei nationale prevazute de articolul 165 Cod penal.

Citeste si: Hrebenciuc si Negoita, incriminati in dosarul lui Ioan Niculae

Stenogramele din dosarul lui Ioan Niculae - campania lui Mircea Geoana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.