Publicatia 24/7 Wall-Street a facut o investigatie cu privire la averile celor 43 de presedinti ai Statelor Unite.
  • John Fitzgerald Kennedy
Averea Neta: 1 miliard dolari, insa nu a mostenit averea tatalui sau, scrie wall-street.ro
Durata mandatului: 1961-1963;
Al 35-lea presedinte ales;
John Kennedy s-a nascut intr-o familie bogata, tatal sau a fost unul dintre cei mai bogati oameni din Statele Unite la vremea respectiva si a ocupat functia de director in cadrul Autoritatii de Supraveghere a Bursei (Securities Exchange Commission). Aproape toate veniturile si proprietatile lui John Kennedy au venit dintr-un trust impartit cu alti membrii ai familiei.

  • William Jefferson Clinton
Averea Neta: 38 milioane dolari;
Durata mandatului: 1993-2001;
Al 42-lea presedinte ales;

Spre deosebire de alti presedinti, William Clinton nu a detinut bani proveniti din mosteniri si a castigat relativ putin in cei 20 de ani cat a activat in serviciul public. Dupa timpul petrecut la Casa Alba, a obtinut venturi substantiale ca autor si din participarea la discutii publice. Una din sursele substantiale ale averii obtinute a fost autobiografia sa. Sotia sa, Hillary, este in prezent secretar de stat si o obtinut de asemenea venituri din publicarea de carti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.