Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias a importat in februarie cu 40% mai multe gaze naturale, pentru a acoperi cererea in crestere cauzata de temperaturile scazute, tendinta care se va mentine pana la sfarsitul lunii.

"Daca la inceputul lunii Romgaz avea planificata pentru clienti livrarea a 71 milioane metri cubi zilnic, ca urmare a temperaturilor scazute s-a procedat la suplimentarea cantitatilor din import cu circa 40%. Incepand cu 17 februarie pana la finele lunii, Romgaz urmeaza sa importe inca 22 milioane metri cubi suplimentar", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

In perioada 10-12 februarie compania a importat cu 5 milioane metri cubi mai mult fata de cantitatea programata initial pentru luna februarie. "Achizitia gazelor naturale s-a facut prin selectarea celor mai avantajoase oferte, iar vanzarea s-a facut catre clientii Romgaz care au acceptat conditiile propuse", se mai spune in comunicatul citat de MEDIAFAX.

Consumul de gaze naturale in Romania a atins la 1 februarie un record istoric, respectiv 72,7 milioane metri cubi zilnic, situatie care a dus la majorarea importurilor de gaze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.