Pretul aurului se indreapta spre cea mai mare crestere lunara dupa cea inregistrata in august 2011, sustinut de problemele economice din Europa si SUA care maresc probabilitatea revenirii cotatiilor spre recordul de aproape 1.900 dolari pe uncie atins anul trecut, transmite Reuters.

Interesul pentru plasamentele in aur de la sfarsitul lui ianuarie contrasteaza cu situatia din decembrie, cand preturile au scazut cu peste 10%, cel mai amplu declin lunar consemnat dupa prabusirea bancii Lehman Brothers.

La acesta ora, in Romania aurul se tranzactioneaza cu 183,9433 gramul de aur , in continua crestere in acesta saptamana.

Cererea este sustinuta de informatii sub asteptari privind increderea americanilor in economia SUA, potrivit mediafax, temeri ca Portugalia ar putea urma un parcurs asemanator cu cel al Greciei, dar si de asteptarile unei evolutii economice slabe a zonei euro in primul trimestru.

Cotatia aurului a coborat in ultimele cateva luni de la un nivel record de 1.920,3 dolari uncia atins in septembrie anul trecut, iar investitorii se intreaba daca tendinta ascendenta din ultimii 11 ani a luat sau nu sfarsit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.