Ioan Niculae a venit, luni, la DIICOT pentru a fi audiat in dosarul privind subminarea economiei nationale, in care sunt cercetati 40 de fosti si actuali sefi din Romgaz, Ministerul Economiei si ANRE, care l-ar fi ajutat pe patronul InterAgro sa obtina mari cantitati de gaze la pret subevaluat.

[UPDATE] Ioan Niculae: Grupul InterAgro este subminat de Parchet

Patronul grupului InterAgro, Ioan Niculae, a declarat la iesirea din sediul DIICOT, ca Parchetul comploteaza si incearca subminarea activitatii companiilor sale, precizand ca acuzatiile aduse la adresa lui, de complot si subminare a economiei nationale, reprezinta un abuz.

Ioan Niculae a afirmat ca nu poate intelege de ce doar activitatea InterAgro este cercetata de procurori si aratand ca acest grup de firme este singurul pe piata romaneasca, la ora actuata, cu capital integral privat romanesc.

"Cred ca este vorba de un parteneriat public-privat intre un organ al statului care se numeste Parchetul General si televiziunile care sunt publice si private, si asistati in direct la un eveniment relativ istoric pentru Romania astazi. Cum poate fi distrus un agent economic care a avut neobrazarea in acesti 20-21 de ani sa se opuna ideii generale ca noi romanii suntem numai cersetori si slugi si ca noi nu putem angaja, ci doar sa fim angajati", a spus Ioan Niculae, citat de MEDIAFAX.

Omul de afaceri a adaugat ca presupusul complot facut de Parchet la adresa grupului sau de firme ar fi inceput odata cu comunicatul dat de DIICOT in urma cu o saptamana, prin care a anuntat demararea unei anchete ce-l vizeaza, fara ca lui sa i se fi adus la cunostinta acuzatiile.

"Incepand de saptamana trecuta, cu acel comunicat al DIICOT-ului, practic toate firmele noastre, peste 27 de firme, sunt distruse. Avem combinatele chimice inchise incepand de la 1 ianuarie, niciuna dintre companiile private sau de stat care vand gaz nu mai raspunde solicitarilor InterAgro. Suntem intr-o situatie extraordinar de delicata din punct de vedere economic si, practic, ati asistat la subminarea unui agent economic care inca mai ramasese cu capital privat romanesc", a mai spus Niculae.

In finalul declaratiei, Ioan Niculae a aratat ca nu poate intelege de ce conform acelorasi prevederi legale in baza carora a fost demarata aceasta ancheta privind grupul sau de firme nu sunt cercetate si numeroase alte firme de profil, aproximativ o suta, care au capital privat strain.

Citeste si:
În ce perioadă pot transmite indexul autocitit clienții Hidroelectrica
Hidroelectrica anunță...

Avocatii lui Niculae au confirmat faptul ca procurorii i-au adus acestuia la cunostinta invinuirile din acest doar, respectiv de complot si subminarea economiei nationale.

Omul de afaceri Ioan Niculae a venit la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) insotit de avocati.

"Asistam la subminarea economiei nationale, o mica particica din ea, la un agent economic. Dar nu noi am facut-o, ei o fac cu noi. Nu am vazut acuzatiile", a spus Ioan Niculae la intrarea in sediul DIICOT, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, la DIICOT s-a prezentat si Darius Mesca, secretar de stat pentru energie in Ministerul Economiei in perioada 2005-2009, cercetat in acest dosar.

Patruzeci de persoane cu functii de conducere din Romgaz
, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si ANRE sunt cercetate penal pentru complot si subminarea economiei nationale, a informat, in 4 ianuarie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Citeste si:
Ioan Niculae s-a întors în țară. A fost preluat și dus la închisoare
Ioan Niculae s-a întors în...

Citeste si: Dosarul Romgaz: Vosganian solicita DIICOT sa fie audiat alaturi de Boc si Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.