Guvernul a promis Fondului Monetar International infiintarea autoritatii metropolitane de transport in Bucuresti.

Pana la sfarsitul lunii august, Guvernul va stabili cadrul legislativ pentru noua autoritate metropolitana de transport din Bucuresti, care va supraveghea atat Metrorex, cat si sistemul public de transport din Bucuresti (Metrorex). O alta lege va permite ajustarea de tarife, dincolo de sistemul actual de indexare cu inflatia, in conformitate cu planul de acoperire a cheltuielilor curente din venituri si a cheltuielilor de capital din subventii. Metrorex isi va diminua costurile de intretinere cu cel putin 30% pana la sfarsitul anului” se arata in scrisoarea de intentie publicata de FMI, citata de money.ro

Proiectul unei Autoritati Metropolitane care sa includa RATB si Metrorex este vechi de trei ani, si, chiar daca s-a lucrat la un proiect de act normativ in acest sens, el nu s-a materializat inca. Noua entitate ar fi urmat sa beficieze de fonduri de la bugetul de stat dar si de la bugetul Primariei Capitalei.

La acea vreme, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, declarase pentru mediafax ca Autoritatea de Metropolitana de Transport va fi subordonata Guvernului si va avea statul de coordonator principal de credite si se va ocupa de managementul traficului, de proiectele de dezvoltare a companiilor Metrorex si RATB, cat si de partea de cale ferata, care va fi cuprinsa in cadrul Autoritatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.