Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania a valorificat peste 300.000 tone din cantitatea de ambalaje puse pe piata de companiile afiliate sistemului in 2010, depasind cerintele impuse de legislatie.

Aceste rezultate se datoreaza cresterii investitiilor in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Pentru anul precedent, acestea s-au ridicat la 7 milioane de Euro, din care 85% reprezinta sustinerea financiara directa catre colectori si operatori de management al deseurilor.

„Am reusit sa crestem cantitatile de deseuri reciclate in anul 2010 intr-un context economic defavorabil determinat de reducerea consumului, fapt reflectat prin scaderea semnificativa a cantitatilor de ambalaje puse pe piata, pana la nivelul anilor 2006-2007. Aceasta crestere reprezinta rezultatul investitiilor din toti acesti ani in consolidarea unui sistem performant de management al deseurilor ce contribuie fundamental la indeplinirea angajamentelor nationale fata de Uniunea Europeana. Conform ultimelor date, 78% din cantitatea de deseuri de ambalaje reciclate raportata de catre autoritati in 2010 era realizata de catre Eco-Rom Ambalaje”, a declarat Mugurel Radulescu, Presedinte Eco-Rom Ambalaje.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.