Vicepresedintele PDL Ioan Oltean afirma ca iesirea din recesiune nu inseamna ca in 1 aprilie se vor intalni "munti de mamaliga in fiecare localitate si rauri de lapte", ci "multe greutati" si ea se face "pastrand drumul corect pe care Romania a mers de cand Guvernul Boc fundamenteaza reforme".

Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca face un apel in special la adresa opozitiei, careia ii cere sa dea dovada de mai multa responsabilitate cand ia in "derizoriu" afirmatiile premierului Emil Boc si ale presedintelui Traian Basescu referitoare la iesirea din recesiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Oltean a reamintit ca premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu au afirmat ca, la sfarsitul lunii martie, Romania iese din recesiune.

"Am constatat zilele acestea discutii aprinse pe marginea acestor afirmatii si ca unii critici, analisti politici cu vehemente aplecari de stanga, cu asezari in fotoliile PSD si PNL, au dus in derizoriu aceste afirmatii. Afirmatiile in sine sunt facute responsabil de catre oameni care nu si-ar permite sa le faca daca nu ar avea suficiente argumente pentru a sustine si, in plus, aceste afirmatii ale presedintelui si premierului au fost sustinute de catre afirmatii facute in acelasi context si pe aceeasi tema de catre seful misiunii FMI in Romania, de o serie de experti ai Comisiei Europene, ai BNR si ai altor organisme europene si internationale", a declarat Ioan Oltean.

El a catalogat criticile aduse de opozitie si de analisti afirmatiilor premierului si presedintelui drept nepotrivite si lipsite de eleganta.

"Usurinta si naivitatea cu care reprezentantii opozitiei, sustinuti de analistii lor politici platiti din plin, au inteles sa duca in derizoriu un subiect atat de important mi se par, daca nu nepotrivite, atunci lipsite de eleganta. Este absolut cert ca iesirea din recesiune nu inseamna ca astazi, 1 aprilie, o sa intalnim munti de mamaliga in fiecare localitate si rauri de lapte la care sa poposim. Iesirea din recesiune inseamna cu certitudine multe greutati si ea se face pastrand drumul corect pe care Romania a mers de cand Guvernul Boc fundamenteaza o serie de reforme", a spus Oltean.

Liderul PDL a adaugat ca iesirea din recesiune se bazeaza pe consolidarea acestor reforme si pe o maxima responsabilitate guvernamentala si a celor aflati in arcul majoritar parlamentar si guvernamental.

"As face un apel la aceia care doresc ca Romania sa fie corect abordata din toate punctele de vedere, sa nu duca in derizoriu probleme atat de importante cum este cea care vizeaza recesiunea. As vrea sa-i rog sa priveasca cu foarte multa atentie spre o multime de tari europene care astazi incearca sa ia aceleasi masuri pe care Romania le-a luat acum un an, Portugalia, Grecia, Spania, chiar si Anglia. Mare parte din masurile pe care aceste tari le propun a fi luate isi regasesc originile in masurile Guvernului Boc", a spus Oltean.
El a declarat ca o minima responsabilitate a opozitiei i se pare absolut necesara intr-un context in care Romania are nevoie de "armonie sociala".

Citeste si:
Analiza: Sase tari sunt in pericol in cazul unei recesiuni globale....
Analiza: Sase tari sunt in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.