Cardurile de credit au fost folosite cel mai frecvent, in ultima luna a anului trecut, pentru tranzactiile de cumparare de produse electronice si electrocasnice, alimente sau combustibili, arata un studiu realizat de Garanti Bank pe un esantion de peste 100.000 de clienti.

Topul cumparaturilor achitate cu cardul de credit a fost dominat in decembrie 2010, similar cu tendintele din 2009, de produsele electronice si cumparaturile in supermarket. In total, aceste tipuri de cheltuieli au reprezentat aproximativ 40% din totalul tranzactiilor realizate cu cardurile de credit.

Persoanele ce detin carduri de credit au decis sa utilizeze in decembrie 2010 aceasta modalitate de plata si pentru a achita cumparaturile de cosmetice, articole pentru casa si articole vestimentare.

„Desi in Romania utilizarea cardului de credit este mai redusa decat in alte tari din regiune, de la an la an, cardul de credit este folosit din ce in ce mai des pentru achitarea cumparaturilor cotidiene ce tin de bunuri de larg consum”, sustine Ilgaz Kaya, directorul de marketing al Garanti Bank.

Totusi, cheltuielile cu produsele alimentare au scazut cu cinci puncte procentuale fata de anul precedent.

Citeste integral topul preferintelor de cumparaturi achitate cu cardul de credit pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.