Guvernul va forma un grup de lucru care sa stabileasca procedurile de impozitare a veniturilor nedeclarate si va solicita asistenta tehnica a Bancii Mondiale atat la elaborarea normelor de aplicare a acestei operatiuni, cat si la instruirea angajatilor care vor fi implicati in actiunea de control.

Decizia a fost luata in urma discutiei de marti, de la Guvern, dintre premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, privind modalitatea de impozitare a veniturilor a caror sursa nu poate fi identificata, in baza celor mai recente modificari ale Codului Fiscal.

"Am decis formarea unui grup de lucru care va elabora normele de aplicare a modificarilor la Codul Fiscal privind impozitarea veniturilor nedeclarate. Forma elaborata a acestor norme va fi discutata in ianuarie cu expertii Bancii Mondiale, institutie care va oferi asistenta tehnica la elaborarea acestor norme, precum si asistenta in instruirea personalului"
, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Finantelor.

El a amintit ca la nivelul ministerului va fi format un departament, format din specialisti ai Ministerului Finantelor si ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care se va ocupa de impozitarea veniturilor nedeclarate.

Guvernul a decis, la finele anului trecut, ca persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a sustinut ca actiunile de control in cazul marilor averi in scopul impozitarii vor fi declansate anul viitor pentru 200-300 de persoane, in principal patroni foarte bogati care in ultimii ani au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma, sustragandu-se de la plata impozitelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.