Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din functie vineri pe directorul general al ARR, Iancu Craciunoiu, si pe directorul general al RAR, Daniel Patentasu, din cauza lipsei de implicare a celor doi in efectuarea controalelor eficiente pentru pentru asigurarea sigurantei traficului
"Nu doar politia rutiera are responsabilitati in prevenirea accidentelor de circulatie, ci si autoritatile de reglementare si control, ARR si RAR in acest caz. Din statisticile politiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implica transportul de pasageri, ca urmare a defectiunilor tehnice ale autovehiculelor. Incepand de azi vom avea in teren echipe de control ale RAR si ARR impreuna cu Politia Romana, astfel incat activitatea de prevenire a accidentelor sa fie intensificata. In afara controalelor in trafic, ARR va efectua controale zilnice si la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste masuri trebuie sa sporeasca siguranta pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane", a declarat intr-un comunicat Anca Boagiu.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.