Inlocuirea ministrului roman de Finante cu o persoana aproape necunoscuta, in plina criza economica si intr-o tara ajutata de FMI, suscita preocuparea analistilor, comenteaza AFP.

"Sunt ingrijorat, pentru ca inlocuitorul ministrului Finantelor este un necunoscut. Daca va trebui sa invete acum functionarea ministerului, va fi o perioada proasta. Nu se fac experimente in perioade de criza", declara Aurelian Dochia, fost consultant al Bancii Mondiale si director al BRD/SG Corporate Finance, transmite Mediafax.

Remanierea intervine dupa adoptarea unui plan de austeritate nepopular, dar considerat de Executiv "absolut necesar" pentru respectarea promisiunilor fata de FMI si Uniunea Europeana, noteaza AFP, precizand ca Sebastian Vladescu era in centrul discutiilor cu cele doua organisme internationale.

"Cine este Gheorghe Ialomitianu?
", se intreaba analistul politic Dan Tapalaga intr-un editorial. "Aceasta perioada de criza necesita competente sigure in posturi-cheie ale Guvernului, nu aducerea unor persoane obscure din provincie", adauga analistul, punand sub semnul intrebarii vointa presedintelui Traian Basescu de "modernizare a tarii".

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.