Pavilionul Romaniei de la Expo Shanghai nu are nimic impresionant in interior, dar reuseste sa atraga vizitatori cu restaurantul cu specific national si cu spectacolele care se desfasoara permanent.

Construit in forma de mar verde si cu o extensie in care este amplasata o tribuna pentru spectacole, pavilionul Romaniei nu are nimic spectaculos in interior. La parter sunt birourile, la etajul 1 o galerie cu imagini din tara, la etajul 2 un restaurant cu specific national, iar la ultimul nivel este o mica sala de conferinte si un salon, scrie Wall-Street.

Prin comparatie, intreg standul Rusiei este decorat ca intr-o lume a basmelor, cu casute, lacuri, nuferi, punti suspendate si plante exotice. Pe tavan este amplasata o nava spatiala, iar pe o parte din peretii imbracati in frunze sunt ecrane cu papusi vorbitoare.

Cele mai vizitat pavilion este cel al Chinei, urmat de cel al Japoniei, unde predomina tehnologia high-tech, de la aparatura electronica ultramoderna pana la roboti care vorbesc.

De la inceputul expozitiei, pe 1 mai, pavilionul Romaniei a fost vizitat de peste doua milioane de persoane, dar organizatorii se asteapta ca pana la final, respectiv pe 31 octombrie, numarul celor care au intrat in pavilionul cu mici si sarmale sa ajunga la 7 milioane.

In fiecare zi, la Expo Shanghai intra intre 250.000 si 450.000 de vizitatori, iar pana pe 31 octombrie organizatorii se asteapta ca numarul total sa ajunga la aproximativ 70 de milioane de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.