Speriati de caderea monedei nationale in raport cu euro din ultimele zile, bucurestenii au luat cu asalt casele de schimb valutar pentru a-si face rezerve de valuta.

Fie ca este vorba despre oameni care pleaca in vacanta in afara tarii, despre cei care au datorii sau credite in moneda europeana sau de simpli speculanti care risca, bucurestenii au golit rezerva de euro a caselor valutare. “Astazi am avut un client care a cumparat 100.000 euro, la risc. Oricum, s-a triplat numarul clientilor in ultimele zile, si foarte multi cumpara cateva zeci de mii de euro”, ne spunea casiera unei case de schimb valutar din zona Piata Universitatii, scrie Wall-Street.ro.

Ea a mai adaugat ca cei mai multi dintre acestia vin odata cu inchiderea bancilor. “Acum este gol (n.r.: 29 iunie, ora 16), insa odata ce se inchid bancile cozile sunt uriase. Peste 90% dintre clienti vor sa cumpere euro”, adauga casiera.


Ieri dupa - amiaza, in zona Universitatii, casele de schimb valutar vindeau euro cu 4,4 – 4,5 lei si il cumparau cu 4,25 – 4,34 lei. “Am venit sa cumpar 2.000 de euro pentru vacanta in care voi pleca in august. Cred ca pana atunci un euro va fi peste 5 lei”, a declarat, Maria, unul dintre putinii clienti de la acea ora ai casei de schimb valutar.

Mai multe despre cum s-a vazut caderea leului la casele de schimb valutar cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.