Peste un sfert dintre romani (26%) au credite la banci, nivel similar cu cel inregistrat in Ungaria, dar sub nivelul Sloveniei unde aproape o treime (32%) din populatie s-a aratat interesata de credite.

In martie, creditele de consum (fara ipoteca) au fost contractate de 18% din populatia Romaniei, in scadere cu 4% fata de ianuarie, in vreme ce numai 4% dintre romani au contractat un credit pentru achizitionarea unei case sau apartament, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania, citat de NewsIn.

Mai mult de o zecime (11%) dintre romanii chestionati declara ca folosesc produse bancare de economisire, mult mai putin decat austriecii (75%), cehii sau bulgarii (peste 2 treimi din populatie), dar mai mult decat vecinii din Ucraina, Polonia sau Serbia, mai arata studiul.

In ce priveste obiceiurile de utilizare a serviciilor tip e-banking sau internet banking, romanii sunt foarte reticenti in conditiile in care mai putin de 1% apeleaza la acestea. La polul opus se situeaza Cehia (29%), Slovenia (24%) si Polonia (20%).

In legatura cu intentiile de imprumut pentru urmatoarele 12 luni, 4% dintre romanii sustin ca vor apela la credite de consum si numai 1% la cele pentru locuinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.