Bugetul de stat pe anul 2010 ar putea fi aprobat pana in 13 ianuarie daca este respectat calendarul stabilit pentru dezbaterea acestuia in Parlament, a declarat luni vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.

Flutur a declarat, la finalul sedintei de luni a PDL, ca liderii partidului au stabilit ca parlamentarii democrat-liberali sa fie prezenti la dezbaterea bugetului in comisiile parlamentare si sa depuna amendamente pana in data de 7 ianuarie, informeaza NewsIn.

"Din cate stim, in data de 7 ianuarie se vor reintalni comisiile de buget-finante de la Senat si Camera Deputatilor si, daca se respecta calendarul discutat, in data de 13 ianuarie am putea avea bugetul de stat aprobat", a declarat Flutur. El a mai spus ca parlamentarii trebuie sa identifice sursa de finantare pentru proiectele lor si s-a aratat increzator ca vor face "propuneri rezonabile, tinand seama de resursa financiara si de restrictiile acestea”.

Cu toate ca nevoia adoptarii unui buget pentru 2010 este stringenta deoarece altfel Romania nu va primi banii de la FMI, politicienii nu par sa fie constienti de acest lucru. Ba mai mult, liberalii au anuntat ca nu vor vota bugetul propus de PD-L pentru ca il considera "cel mai prost din ultimii 20 de ani" si, mai mult, "nu are capacitatea sa raspunda nevoilor Romaniei", potrivit Realitatea.net.

"Este cel mai prost buget pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani. Nu are capacitatea sa raspunda nevoilor Romaniei. Este un buget de sacrificiu, care se bazeaza pe perpetuarea crizei si pe trimiterea in somaj a sute de mii de concetateni", a declarat vice presedintele PNL, Ludovic Orban.

Depunerea amendamentelor la cele doua proiecte de buget de catre parlamentari se va face intre 4 si 7 ianuarie. Incepand de marti, 5 ianuarie, cele doua bugete intra in dezbatere in comisiile avizatoare si in cele de specialitate (buget-finante) pentru elaborarea raportului pana pe 10 ianuarie. Dezbaterea bugetelor in plenul reunit va incepe la data de 11 ianuarie, intr-o sesiune extraordinara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.