Directorul pentru Europa al FMI, Marek Belka, a declarat, intr-un interviu publicat ieri de Reuters, ca este increzator ca Romania va primi transa treia din imprumut dupa adoptarea bugetului pe 2010 si ca tara are "perspective bune" pentru trimestrele urmatoare.
"Nu ar trebui sa fie probleme cu a treia transa din imprumutul de la FMI. In ianuarie, FMI va trimite o misiune in Romania si va incepe sa negocieze finanlizarea evaluarii. Singura chestiune este reprezentata de adoptarea de catre Parlament a bugetului pe anul viitor, dar nu vad vreo problema in aceasta privinta", a afirmat Belka, potrivit NewsIn.

Oficialul Fondului Monetar International a subliniat ca Romania este stat membru al Uniunii Europene si ca are o banca centrala "independenta si solida".

"Vad perspective bune pentru Romania in urmatoarele trimestre", a mai spus Belka.

Marti, conducerea Parlamentului Romaniei a stabilit programul de adoptare a bugetului de stat pe anul 2010 pana pe 15 ianuarie, dezbaterea acestuia in plenul reunit va incepe la data de 11 ianuarie, intr-o sesiune extraordinara.

Vizita delegatiilor de evaluare de la FMI si CE ar putea avea loc in perioada 20-27 ianuarie, pentru ca intre 12 si 15 februarie board-ul FMI sa aprobe urmatoarele transe pentru Romania. Jumatate din urmatoarele doua transe de la FMI urmeaza sa intre la buget.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.