Veniturile bugetare au insumat in noiembrie 12,1 miliarde lei, mai mari cu 125 milioane lei fata de perioada similara a anului trecut, a declarat ministrul finantelor Gheorghe Pogea, ceea ce ar marca prima crestere dupa finalul anului trecut.

"Veniturile la bugetul general consolidat au fost de 12,101 miliarde lei, mai mari cu 125 milioane lei fata de luna noiembrie a anului trecut, pe fondul unor incasari mai bune din accize si a unei mai bune colectari", a afirmat Pogea, citat de NewsIn.

Ministrul de finante confirma astfel declaratia premierului interimar Emil Boc, care a afirmat ca incasarile la buget revin pe crestere.

Mai multe detalii despre incasarile bugetare gasiti pe Wall-Street.

Boc: Incasarile bugetare din noiembrie indica depasirea nivelului critic al crizei

Veniturile incasate la bugetul de stat in noiembrie 2009 sunt mai mari fata de cele din noiembrie 2008, ceea ce arata ca faza critica a crizei economice a fost depasita, a declarat miercuri premierul in exercitiu Emil Boc.

Boc a declarat ca, potrivit unei informari a reprezentantilor Ministerului Finantelor, incasarile la bugetul de stat au fost de 12,1 miliarde de lei in noiembrie 2009, iar cele din noiembrie 2008 - de 11,9 miliarde de lei.

"Am ajuns la faza in care am depasit nivelul critic al crizei economice si pregatim relansarea economica din anul 2010. Prin faptul ca deja, in anul noiembrie 2009, avem incasari mai mari decat in noiembrie 2008, avem dovada ca, prin politicile pe care le-am promovat, am reusit sa oprim declinul"
, a declarat premierul in exercitiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.