Fata de anii in care piata fortei de munca se anima in luna decembrie, perioada Sarbatorilor se anunta saraca in oferte de angajare, iar job-urile sezoniere s-au redus cu peste 30%. Pentru ca nu isi permit sa angajeze sezonier, unele companii prefera suplimentarea orelor pentru actualii angajati, conform recruiterilor.

“Criza se resimte inclusiv in domeniul job-urilor sezoniere. Scaderea, din ultimele luni, a retail-ului influenteaza puternic mai ales segmentul promotiilor. Prin reducerea consumului se imputineaza nu numai ofertele pentru promoteri, ci si cele pentru logistica etc.”, a declarat pentru Wall-Street Florin Ochiana, HR operations manager pentru Lugera & Makler.

Compania a inregistrat un numar mai mic de oferte de angajare sezoniera pentru luna decembrie a acestui an fata de aceeasi luna din 2008. In raport cu lunile extra-sezon insa (august, noiembrie), luna decembrie a adus o crestere de 10-15% pentru job-urile de iarna.

Pentru luna cadourilor, segmentele de promovare, merchandising, operationale (casierii din lanturile de hiper si supermarket-uri) necesitau suport suplimentar si generau cel mai mare flux de job-uri sezoniere.

Insa, la mai bine de un an de la instalarea crizei si a repercusiunilor resimtite in sectorul de retail, nici site-urile de job-uri, nici agentiile de promoting sau merchandising sau marile lanturi de magazine nu se inghesuiesc sa posteze job-uri sau sa angajeze in regim sezonier.Astfel, la acest moment, pe site-ul de recrutare eJobs postarile pentru job-uri sezoniere vizeaza activitati specifice sarbatorilor (craciunite, reni etc.), cat si activitati de hostess, promoting si merchandising. Similar, site-ul de recrutare BestJobs a activat cinci anunturi in care sa se faca o corespondenta exclusiva cu activitatile comerciale de Craciun.

Si totusi, unde gasim job-uri in luna cadourilor? Raspunsul aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.