Vanzarile de tigarete in magazinele ce functioneaza la frontiere in regim duty free (fara taxe) au scazut cu 84%, arata datele rezultate in urma unor operatiuni de monitorizare a autoritatii vamale, a anuntat ANAF.
"In prima saptamana a lunii iunie, echipe mobile ale autoritatii vamale au desfasurat operatiuni de supraveghere, control si monitorizare in 10 birouri vamale dispuse la frontiera externa in care functioneaza magazine in regim duty-free, rezultand o diminuare a vanzarilor de la un numar de 407.362 cartuse de tigarete comercializate in perioada nemonitorizata, la un numar de 67.673 cartuse de tigarete in perioada monitorizata, ceea ce reprezinta o reducere a vanzarilor cu 84%", precizeaza ANAF, sub autoritatea careia se afla Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), scrie Wall-Street.

Monitorizarea vanzarilor de tigarete in magazinele duty free a fost decisa in urma unei analize efectuate la nivelul ANV, care arata ca in perioada ianuarie-martie 2009 s-au constatat "vanzari foarte mari de produse din tutun care nu erau compatibile cu traficul de calatori in sensul de iesire din Romania", informeaza NewsIn.

In urma analizei, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis implementarea unei "proceduria minimale de control la agentii economici care comercializeaza marfuri in regim duty-free".

Potrivit ANAF, in perioada monitorizata s-a constatat diminuarea vanzarilor la 6 pachete/calator/zilnic, de la 31 pachete/calator/zilnic, in perioada nemonitorizata. Totodata, vamesii au retinut 1.598 cartuse tigarete si au aplicat amenzi contraventionale de 47.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.