Schimbul de marfuri intre Romania si Bulgaria a scazut cu 20% in primul trimestru din 2009 fata de anul trecut, de la 511 milioane de euro in 2008, la 411 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an, potrivit Camerei de Comert si Industrie Bulgaro Romana (CCIBR) din Ruse.
Conform unui comunicat de presa al CCIBR, datele privind schimbul de marfuri intre Bulgaria si Romania pentru primul trimestru al anului in curs reflecta consecintele crizei si indica modificarea unor tendinte, transmite wall-Street.

"Pentru primele trei luni ale anului 2009, schimbul de marfuri intre cele doua tari reprezinta 411 milioane de euro, fata de 511 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Mai interesant este faptul ca importul din Romania scade cu aproximativ 40%, de la 324 la 197 milioane de euro, iar exportul din partea bulgara creste cu 14%, de la 187 de milioane la 214 milioane de euro”, se arata in comunicat, fiind specificat faptul ca Bulgaria are, in primele trei luni ale anului 2009, un bilant pozitiv in privinta comertului cu Romania.

CCIBR a mai anuntat ca schimbul de marfuri intre Bulgaria si Romania se caracterizeaza printr-o crestere stabila in ultimii 10 ani, iar aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana a stimulat ritmul comertului bilateral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.