Business 3 Iulie 2009 11:52
Prioritatile autoritatilor in prezent sunt reluarea cresterii economice, insa pe baze sanatoase, nu la fel ca in anii precedenti, si schimbarea institutionala in privinta adaptarii supravegherii pietelor financiare la noul context mondial, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Prioritatea autoritatilor este reluarea cresterii, sa repuna economia pe partea de crestere si mai ales nu oricum, nu pe partea de crestere pe care s-a situat in anii precedenti", a spus Isarescu, adaugand ca este cu atat mai important ca reluarea cresterii economice sa se faca in mod sustenabil, in conditiile acordului de finantare externa incheiat de Romania cu FMI si UE.

BNR a atras in repetate randuri atentia cu privire la supraincalzirea economiei Romanesti in anii precedenti. Anul trecut, produsul intern brut a crescut cu 7,1%, insa pentru 2009, prognoza oficiala agreata cu FMI este de contractie cu 4%.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.