Business 4 Mai 2009 00:32
Impactul economic al gripei porcine ar putea fi destul de drastic in unele tari, a declarat economistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard. Novartis si Roche se pregatesc sa furnizeze Tamiflu si vaccinuri antigripale comunitatii internationale, profitand de o crestere neasteptata a cererii pentru aceste produse.
Impactul economic al gripei porcine ar putea fi drastic in unele tari

Blanchard a spus ca este clar ca volumul turismului va fi afectat de pandemie, dar a precizat ca este prea devreme pentru a estima care ar putea fi efectul gripei porcine asupra economiei mondiale, aflata deja in grava recesiune.

"Ar putea fi vorba de ceva de o amploare asemanatoare cu actuala criza? Informatiile pe care le avem in acest moment indica faptul ca este un eveniment (economic) relativ minor", a spus Blanchard, citat de Reuters.

Mexicul a cerut populatiei sa stea acasa timp de cinci zile, intr-o inchidere partiala a activitatilor economice, iar banca centrala a avertizat ca epidemia ar putea adanci recesiunea din tara, afectand o economie ce a scazut deja cu 8% in primul trimestru comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, scrie NewsIn.

Mai multe detalii despre impactul economic al gripei porcine, gasiti aici.


OMS cere o monitorizare sporita a gripei la oameni si animale

Monitorizarea gripei trebuie sa fie sporita atat in cazul oamenilor, cat si al animalelor, dupa ce virusul H1N1 a contaminat porci in Canada, a declarat duminica un oficial de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, citat de Reuters.

Mai multe informatii despre solicitarile OMS, gasiti aici.


Novartis si Roche profita de o crestere neasteptata a cererii


Cele doua mari laboratoare farmaceutice elvetiene, Novartis si Roche, se pregatesc sa furnizeze Tamiflu si vaccinuri antigripale comunitatii internationale, expusa riscului unei pandemii de gripa porcina, profitand de o crestere neasteptata a cererii pentru aceste produse, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Roche, care nu produce vaccinuri, a anuntat ca va mari productia de Tamiflu, nivelul putand ajunge, teoretic, la 4 miliarde comprimate pe an, potrivit unui purtator de cuvant al grupului.

Mai multe detalii despre Tamiflu si vaccinurile antigripale, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.