Disponibilizarile angajatilor CFR la cele sapte societati feroviare subordonate Ministerului Trasporturilor si Infrastructurii se vor face in trei etape, astfel incat fondul de salarii sa fie redus cu pana la 20% in prima faza, au declarat surse din cadrul MTI.

Saptamana aceasta liderii de sindicat din cadrul celor sapte federatii se intalnesc cu directorii companiilor CFR SA, Calatori si Marfa pentru discutii pe marginea programului de restructurare, iar la finele saptamanii vor fi trase concluziile.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au facut o analiza a situatiei cailor ferate la cele sapte societati feroviare subordonate, respectiv CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Societatea de Administrare Active Ferovoare(SAAF), Societatea Feroviara de Turism (SFT), Autoritatea Feroviara Romana (AFER) si Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER), si au stabilit ca se vor face disponibilizari de personal pe toate palierele caii ferate in cadrul tuturor societatilor, au declarat sursele citate de NewsIn.

Potrivit acestora, prima etapa a restucturarii cuprinde reducerea fondului de salarii cu pana la 20% prin reducerea semnificativa a numarului de personal la CFR SA cu 2.117 salariati, la CFR Calatori cu 2.030 si la CFR Marfa cu 4.821. Sursele sustin ca disponibilizarile vor incepe cu salariatii de la CFR Marfa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.