Romania este inclusa in cel mai recent raport al Standard & Poor's tot in grupa statelor cu vulnerabilitate mai mare, alaturi de statele baltice, Bulgaria si Ungaria, agentia de rating estimand cresterea economiei romanesti la 0,8% in 2009, dupa un avans de 7,3% in 2008.

"Dupa cresterea puternica a economiei in 2008, Romania pare supusa, la randul sau, unei incetiniri abrupte in 2009. Dupa un impresionant 7,3% in 2008, consideram ca avansul PIB se va reduce la 0,8% in 2009", comenteaza analistii de la S&P, potrivit NewsIn.

Rezistenta economiilor central si est-europene pare sa se prabuseasca sub presiunea indatorarii ample in valuta si a potentialei reprioritizari a finantarii intre bancile straine, arata documentul publicat de S&P.

"Criza financiara care a inceput sa afecteze economiile dezvoltate in august 2007 nu s-a reflectat imediat si asupra statelor central si est-europene. De altfel, si in prima jumatate a lui 2008, economiile din zona pareau sa reziste bine, insa in a doua parte a anului trecut, efectele crizei au inceput sa apara si se intensifica in prezent", spune economistul-sef pentru Europa al S&P, Jean-Michel Six.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.