Managerii firmelor romanesti estimeaza ca productia si numarul de angajati din industrie, constructii, comert si servicii vor inregistra scaderi in perioada februarie-aprilie 2009, desi preturile ar urma sa creasca, potrivit anchetei de conjunctura publicate de Statistica.

Trei din zece (31%) manageri din industria prelucratoare preconizeaza ca volumul productiei va scadea in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -22%), pe fondul diminuarii contractelor si comenzilor din trimestrul anterior, atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de NewsIn.

Totodata, managerii anticipeaza o tendinta negativa si in ce priveste numarul de salariati, soldul conjunctural fiind de -33% pe total industrie prelucratoare, in timp ce pentru preturile produselor industriale acestia prognozeaza o tendinta de crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

In constructii, managerii se asteapta ca in urmatoarele trei luni acest sector sa fie afectat de scaderi in ce priveste volumul productiei (sold conjunctural -15%), stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural -21%), precum si personalul angajat atat pe total (sold conjunctural –26%), cat si pe grupe de marime a companiilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.