Numarul locurilor de munca disponibile pana pe 5 februarie a sporit cu 50 fata de saptamana anterioara, pana la 11.025, pe fondul cresterii ofertelor pentru persoanele cu studii medii, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe dintre posturile disponibile pana pe 5 februarie sunt anuntate pentru municipiul Bucuresti - 2.221 si judetele Dolj - 737 si Constanta - 659, potrivit comunicatului ANOFM.

In schimb, numeroase judete au anuntat putine slujbe libere, in contextul in care companiile sunt preocupate mai degraba sa reduca numarul de angajati, multe dintre acestea concediind deja sute de persoane. Cele mai putine locuri de munca au fost inregistrate in Ilfov (4), Alba (23) si Galati (31).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 548 locuri de munca, cele mai multe (209) fiind pentru ingineri. Contabilii beneficiaza de 36 de oferte, un numar similar de posturi fiind disponibil si pentru asistentii medicali generalisti. Consultantii financiari bancari au la dispozitie 13 posturi.

Potrivit Wall-Street, pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 10.477 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile - 738, muncitori necalificati in industria confectiilor - 499, muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide - 347, operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 318, agenti de securitate - 284, muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie si parchet - 229.

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru sortatori de produse - 10 locuri de munca, consilieri juridici - 9, consultanti in vanzari - 8, directori de vanzari si facturisti - cate 7 posturi, medici specialisti si farmacisti - cate 5, manageri de zona si auditori intern - cate 4, reporteri si curieri - cate 3 si psihologi - 2 locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.