Ministerul Economiei mentine in continuare masurile stabilite pentru asigurarea alimentarii cu gaze in conditiile mentinerii situatiei de urgenta, intrucat importurile cu gaze nu au fost inca restabilite.

"Fata de situatia creata, in care importurile de gaze naturale inca nu au fost restabilite, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale pastreaza, in continuare, masurile stabilite pentru asigurarea cu gaze in conditiile mentinerii situatiei de urgenta", potrivit comunicatului ministerului economiei.

In data de 13 ianuarie 2009, in cursul diminetii, Gazprom-Export a notificat oficial partii romane reluarea livrarilor de gaze naturale rusesti pe teritoriul Ucrainei, a mai informat ministerul.

Ucraina bloca marti reluarea tranzitului de gaz rusesc spre Europa, acuzand Gazprom ca ii impune "conditii de tranzit inacceptabile", in timp ce Uniunea Europeana califica situatia drept "foarte grava" si imposibil de scuzat.

La doar cateva ore dupa ce anuntase redeschiderea partiala a vanelor pentru a aproviziona Europa, Moscova a anuntat brusc ca gazul nu circula, iar la scurt timp dupa aceea, Kievul a confirmat ca blocheaza tranzitul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.