Guvernul a abrogat actul normativ care prevedea o bonificatie de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care achita darile catre stat cu cel putin zece zile inainte de termenul de plata stabilit si care acorda o prima de 1000 de euro firmelor care angajeaza someri.
Ordonanta de Urgenta adoptata marti de Guvern modifica si cotele contributiilor pentru asigurarile de sanatate, de asigurari sociale si de somaj. Astfel, din ianuarie 2009, cota de contributii pentru asigurarile de sanatate datorata de angajat va fi de 5,5% pentru angajat si de 5,2% pentru angajatori. Potrivit normelor in vigoare, cota este de 6,5% pentru angajat si de 6% pentru angajator.

Pentru persoanele care se asigura facultativ (membrii misiunilor diplomatice acreditate in Romania, cetatenii straini si apatrizii care se afla temporar in tara, fara a solicita viza de lunga sedere sau cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara), cota a fost stabilita la 10,7%. Potrivit normelor in vigoare, contributia lunara la fond se calculeaza prin aplicarea cotei de 13,5% la valoarea a doua salarii de baza minime brute pe tara, pentru un pachet de servicii stabilit prin contractul-cadru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.