Aproape 14.000 de cetateni straini au primit, in 2008, autorizatie de munca pe teritoriul Romaniei, cei mai multi dintre acestia fiind chinezi, turci si moldoveni, se arata intr-un comunicat al Oficiului Roman pentru Imigrari.

Potrivit Oficiului Roman pentru Imigrari (ORI), in 2008 au fost eliberate 13.820 autorizatii de munca pentru cetatenii straini proveniti din state din afara spatiului Uniunii Europene, care au dorit sa presteze activitati lucrative pe teritoriul tarii noastre.

Guvernul a aprobat, pentru 2008, 15.000 de autorizati, ORI a receptionat 20.556 de cereri, insa doar 13.820 dintre solicitanti au indeplinit conditiile. Cei mai multi dintre cei careau primit drept de munca provin din Turcia, China si din Republica Moldova. Din totalul celor carora li s-a aprobat dreptul de sedere in scop de munca in tara noastra, 12.731 sunt barbati si 1089 femei, conform NewsIn.

Cele mai multe autorizatii de munca au fost eliberate la nivelul Municipiului Bucuresti, urmat de Ilfov si de Constanta, in topul domeniilor de activitate preferate de straini situandu-se constructiile si serviciile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.