Ludovic Orban a declarat pentru NewsIn ca demiterea celor 24 de directori este inceputul unei politizari brutale din punct de vedere administrativ si al conducerii companiilor din ministerul de resort.

"Nu este posibil ca Berceanu sa dea afara 24 de directori, aceste lucruri nu s-au intamplat niciunde. Pot spune ca salariile directorilor nu sunt mari, raportat la responsabilitatea pe care o implica functiile respective", a declarat Ludovic Orban.

Companiile nationale din ministerul Transporturilor sunt companii si societati care au sute de mii de angajati. Dintre aceastea, unele, care fac parte din minister, nu sunt finantate de la bugetul de stat, iar Orban a indicat in acest sens Compania Aeronautica Civila din Romania, care se autofinanteaza.

Potrivit fostului ministru, "daca un manager CFR sau Tarom administreaza bugete de sute de milioane de euro si este responsabil pentru sute de clienti, consider ca trebuie sa fie remunerat ca atare".
De asemenea, Orban este de parere ca "traim intr-o economie capitalista, in care un director are o raspundere mare, drept pentru care salariul trebuie sa fie pe masura".

De asemenea, fostul ministru a spus ca pe directorii de la Romatsa, Aeroportul Henri Coanda si CFR Calatori i-a gasit in functie cu acelasi salariu de pe cand Berceanu era ministru.

"Ca atare, este o decizie absurda, fara fundament, pe care noul minitru a luat-o. Sunt sigur ca niciun director nu a primit vreun ordin scris in sensul demiterii lor", a incheiat Orban.

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a anuntat marti ca va elibera din functiii 24 de directori din cadrul ministerului, deoarece s-a constatat ca au salarii intre 20.000 si 30.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.