Comertul de tip discount va reprezenta "pariul castigator" in 2009. Romanii vor renunta la alimentele scumpe. Romania are 159 de magazine cu discount.

Anul viitor consumatorii romani isi vor face cumparaturile din magazinele cu preturi mici, de tip discount, care au in portofoliu produse la preturi promotionale, ca reactie la efectele crizei financiare internationale.
Estimari pentru anul viitor indica o scadere a consumului intern cu cel putin 20-30% fata de 2008, deoarece analistii se asteapta la reducerea puterii de cumparare a romanilor din cauza inghetarii salariilor, disponibilizarilor si taierii drastice a creditelor de consum.

"Consumatorii romani isi vor schimba obiceiurile de consum anul viitor, desi criza se afla inca in stadiu incipient in Romania. Se va schimba substantial cosul de produse, se va trece de la produsele premium la produsele mai ieftine, «de prim pret» . Domeniul alimentar va pierde doar pe segmentul bunurilor de lux", a declarat Alexandru Vlad, seful lantului de magazine cash&carry Selgros, parte a grupului german Metro AG.

In acest context, cel mai bine se vor adapta magazinele discount, adica acele formate care au un sortiment mic de bunuri, la preturi mici, sustine Alexandru Vlad. De altfel, si strategia de extindere a discounterilor demonstreaza ca acestia au de gand sa profite de schimbarile produse in piata ca urmare a crizei economice.
In prezent, pe piata romaneasca activeaza patru lanturi internationale cu profil discount, respectiv reteaua Plus, operata de grupul german Tengelmann, Profi, parte a grupului belgian Louis Delhaise, Penny Market si MiniMax, apartinand grupului Rewe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.